pixel

Държавата дава 200 000 лв. за ремонт в МБАЛ в Русе

ruse

Министерството на здравеопазването ще отпусне 200 000 лева за ремонт на детското отделение на русенската болница. Това съобщи депутатът от БСП Добрин Данев по време на организирана вчера в Русе кръгла маса за лошите битови условия в отделението по педиатрия, предаде БТА.

Сред участниците в дискусията бяха областният управител Венцислав Калчев, кметът Пламен Стоилов, директорът на МБАЛ-Русе д-р Владин Петров и председателят на постоянната комисия по здравеопазване към общинския съвет д-р Теодора Константинова.

Добрин Данев заяви, че е разговарял със здравния министър Таня Андреева, която е обяснила, че парите са заложени като капиталови разходи за тази година.

„Средствата ще бъдат осигурени по искането на болницата, отправено през есента на миналата година“, допълни Данев.

Д-р Петров обясни, че проблемът с детското отделение е, че има мухъл и олющена боя. Не достигат и санитарните възли. Тоалетните на етажа са четири и те трябва да се ползват от 40 деца и техните придружители. Проблемът е от години, тъй като сградата е една от най-старите в болницата, строена около 1955 година.

В момента всички помещения са със сменена дограма, която ги затваря херметически. В стаите придружителите на децата сушат дрехите им, от което се получава конденз и мухъл. С отпускането на средствата ще се направи нова мазилка, боядисване, частичен ремонт на мивките и ще се увеличи броят на тоалетните.

Източник: dir.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: