pixel

Близкият Изток инвестира 180 млрд. USD в Европа

london

През следващите 10 години 80% от инвестициите в недвижими имоти от Близкия Изток ще са с адрес Европа, като най-много се очаква да бъдат насочени към британския пазар. Близо 60 млрд. USD ще бъдат вложени във Франция, Германия, Италия и Испания. Това са ключовите пазари, към които са се ориентирали предприемачите от Близкия Изток. 85 млрд. USD обаче ще отидат на Албиона са изчислили анализаторите на консултантската компания CBRE.

В периода 2007-2013 г. глобалните имотни пазари са получили 45 млрд. USD от близкоизточни предприемачи. Половината от тях са инвестирани през последните две години. Това е сигнал, че интересът от тамошни предприемачи към имоти на Стария континент се засилва.

„Преобладаващата част от близкоизточните инвеститори са дълготрайни играчи, които търсят сигурен начин за съхраняване на богатството си и високо ликвидни активи, носещи доход. Печалбата от краткотрайни активи не е привлекателна за тях. Затова те често предпочитат покупка на най-добрите сгради в най-търсените региони на Европа”, казва Джонатан Хал, управляващ директор за EMEA на CBRE.

Източник: fakti.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: