Четири разследвания заради строеж

protest

Протестът срещу застрояването на зелени площи в столичния квартал „Гео Милев” предизвика среща между ръководствата на Софийска градска прокуратура, Софийска районна прокуратура, Главният секретар на Министерството на вътрешните работи, Директорът на СДВР и г-н Тихомир Безлов, като представител на група граждани, протестиращи срещу застрояването на терена на ул.”Андрей Николов” №24.

На срещата са обсъдени резултатите от провежданите четири разследвания. Първото касае изсечената в района на строителната площадка широколистна растителност, засадена в края на миналия век, със средства на живущите в района. Второто е за документно престъпление, извършено от длъжностно лице, служител на фирма за строителен надзор „З В Консулт“ ООД, при издаването на разрешително за строеж на инвеститора „Агора-ИН“ ЕООД. Две досъдебни производства се водят за престъпления по чл.330 от НК с предмет: запалени четири броя автомобили, собственост на протестиращите срещу строежа граждани, паркирани в района на строителния обект и препятстващи влизането в него на строителна техника, съобщава fakti.bg.

На срещата са били набелязани конкретни процесуално-следствени действия за продължаване на разследванията и мерки с оглед недопускане ескалация на напрежение, съобщиха от пресцентъра на Софийска градска прокуратура.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: