Бюджет 2014 г. на Бургас по-голям с 12 млн. лв.

бургас

162 милиона лева е прогнозната рамка на Бюджет 2014 за община Бургас. Собствените средства в него са 99 милиона лева, а държавното субсидиране е в размер на над 62 милиона. За сравнение рамката за тази година е била 150 милиона лева, като близо 69 милиона е била държавната субсидия, а над 95 милиона лева са били общинските средства в бюджета.

С парите администрацията възнамерява да инвестира сериозни средства в обновяване на градската среда, която ще стане по-достъпна и в междублоковите пространства, предаде Дарик радио.

Сред най-значимите проекти за следващата година са построяването на Рибарското пристанище в квартал „Сарафово“, новата автогара „ЮГ“ и централната автобусна спирка до БСУ.

До края на следващата година се предвижда да бъдат изградени 4 пешеходни надлеза и кръговото движение на кръстовище „Трапезица“. Пари ще се инвестират и в изграждането на четирилентов път по ул. „Крайезерна“.

Осигурени са финанси и за кпуването на 22 нови тролейбуса, а към транспортния парк на общината ще се присъедини и бъдещият кораб за връзка между Мостика и остров „Света Анастасия“.

Източник: dir.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: