pixel

Бургазлии скочиха срещу строеж на кооперация

строеж

Източник: dir.bg

Жители на бургаския комплекс „Изгрев“ заплашиха с гражданско неподчинение, ако срещу блок 3А продължи да се изгражда 6-етажна кооперация.

Според недоволните граждани, инвестицията е на бургаския бизнесмен Неджет Куш, а сградата ще се изгражда от „Унистрой“. Те разбират за строежа по бележки, оставени на колите им.

„Бяха готови да изсекат дърветата в парковото пространство пред блока, но ги спряхме“, разказа един от жителите на блока Георги Димов пред БГНЕС.

Бургазлиите вече са събрали около 500 подписи срещу строежа. Опасяват се, че с изграждането на блока, ще се унищожи паркингът им, ще се спре достъпът до входа им, ще се запуши и пътят до автобусните спирки. Те настояват да видят строителните разрешителни за парцелите, на които се строи, където според тях има и общинска собственост.

Към момента, съдействие им обеща единствено председателят на общинския съвет в Бургас Константин Луков, който се ангажира да внесе тяхното писмо в комисиите към местния парламент и да поиска информация от администрацията. „Ние можем да реагираме само по законосъобразност“, подчерта Луков.

Протестиращите настояват и за среща с кмета на Бургас Димитър Николов.

Засега от община Бургас не коментират случая, но началникът на отдел „Контрол на строителството и въвеждане в експлоатация“ в администрацията Красимира Черкезова подаде оставка. Тя категорично отрече това да е свързано с въпросния строеж.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: