pixel

Булевард ”Тодор Александров” най-скъп в столицата

тодор александров

Източник: fakti.bg

Предприемачите постепенно започват отново да обръщат поглед към София. Въпреки, че столицата ни се промени изключително много по време на имотния бум, все още има апетитни места, които представляват интерес за предприемачите. Едно от тях са парцелите по бул. „Тодор Александров”. Причината е, че това е едно от малкото места в София (да не кажем – единственото), на което могат да се строят небостъргачи. Разбира се, подобни сгради изискват значителни инвестиции, но самият факт, че парцелите нямат ограничения относно разгънатата застроена площ, прави имотите апетитни за решилите да печелят от сектора.

Към момента на въпросния булевард се оферират 36 парцела от общо 320 в центъра на София, сочи справка в специализирания сайт imot.bg. Средната цена на квадратен метър е трудно да се определи, тъй като много зависи от големината на парцела и предпочитанията на собствениците. Някои от тях са склонни да ги дадат срещу обезщетение плюс определена сума пари в брой, а други са обявили много над реалната цена. Най-евтиният парцел е с площ 459 кв.м и цена 220 000 EUR. Друг, с двойно по-малка площ (250 кв.м), се оферира за сумата от 250 000 EUR. Преобладаващата част от предложенията са за имоти с площ между 400 и 600 кв.м. Много малък е броят на парцелите с големина над 1000 кв.м. Там цената е по договаряне. Най-скъпият терен с обявена цена е с площ 990 кв.м. Собстеникът му иска за него 4 500 000 EUR. Разполага с разрешение от Дирекция „Архитектура и градоустройство” с възможност за 100% застрояване на административно търговски обект с магазини и офиси на 12 етажа и 3 подземни нива.

Районът около бул. „Тодор Александров” е известен и като „Лондонското сити”. За да заприличаме поне малко на британската столица обаче ще са необходими значителни инвестиции и време. За момента по-реалистично е той да се застрои с по-малки сгради, е мнението на специалисти от бранша.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: