pixel

Брюксел спира злоупотреби с евросубсидии за голф игрища

голф

Източник: trud.bg

Собственици на голф игрища и летища вече няма да получават европейски субсидии, съобщи евродепутатката Мария Габриел на среща с български журналисти в Брюксел, организирана от колежката й Моника Панайотова. Тя отказа да каже дали в България има такива случаи, но в някои страни членки на ЕС това било утвърдена практика.

Досега за голф игрищата е можело да се вземат субсидии по агропрограми, заради това, че поддържат постоянно затревена площ. Оказа се, че по същата програма пари е ползвала и британската кралица Елизабет Втора, разказа Мария Габриел.

В негативен списък, приет от Европарламента миналата седмица е разписано, че възможността вече не важи за летища, поддържащи спортни съоръжения, фирми за недвижими имоти и жп-компании.

Годишната вноска на България в ЕС няма да бъде увеличена при компенсиране на дупките в бюджета, обясни Ях Олбрихт от регионалната комисия в ЕП. Сега средно дифицитът е около 50 млрд. евро. В следващия програмен период 2014-2020 ще бъде разписано неусвоените през годината пари да се прехвърлят към бюджета на ЕС за следващата година, а не да се връщат обратно в страните, най-големи донори като Франция и Германия.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: