pixel

Броят на разрешителните за строеж се връща към годините отпреди кризата

razreshenie za stroeja

Броят на издадените разрешителни за строеж в София се връща към годините отпреди кризата. Това коментира пред Bloomberg TV Bulgaria управляващият директор на консултантската компания Smart Brokers Мартин Янев.

През 2015 г. за София са издадени разрешителни за строеж на жилищни сгради за 820 хил. кв. Метра, което е 6 500 жилищни единици, коментира той.

Янев изтъкна, че все повече се обръща внимание на енергийната ефективност, както и че се предпочита качеството пред количеството. Всичко обаче зависи от пазара и дали той ще поеме това, което ще бъде построено.

На въпроса дали няма да се стигне до презастрояване на града, Янев каза, че „би трябвало София да има визия за застрояване на града, както и идентичност“, съобщава 24chasa.bg.

„Ще продължи да се развива строителството, ще продължат да се строят доста сгради. 2016 – 2017 г. ще бъдат добри за сектора на недвижими имоти“, каза Янев.

Той не очаква балон на пазара на активи. „Банките са по-предпазливи, въпреки че са свръхликвидни, но и търсят качествени проекти, в които да влагат, а те липсват в България“, подчерта експертът.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: