pixel

Бразилският строителен гигант Odebrecht поиска защита при фалит

Odebrecht

Бразилският строителен гигант Одебрехт (Odebrecht) съобщи, че е подал документи за защита при фалит, за да преструктурира свои задължения за 13 млрд. долара, съобщи Асошиейтед прес.

Това е едно от най-големите преструктурирания на задължения в историята на Бразилия.

Одебрехт бе в центъра на т. нар. Операция „Автомивка“ – най-голямото разследване за корупция в страната, което разкри схема за подкупи между политици и строителни компании.

През декември 2016 г. Одебрехт и едно от нефтохимическите й подразделения се признаха за виновни и сключиха извънсъдебни споразумения с властите в САЩ, Бразилия и Швейцария за глоба от 3,5 млрд. долара.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: