pixel

Боите със сребърни йони – красива защита за дома ни

ORGAHIM

Качеството на въздуха в затворените помещения е наболял проблем в много страни, включително и в България. Домовете, които са по-нови и по-енергийно ефективни, задържат влага и са по-предразположени към образуването и задържането на мухъл, плесени, гъбички, спори и др.

От дълбока древност сребърната вода е позната като решение на този проблем. Тя унищожава много болестотворни бактерии, вируси и микроорганизми, стотици болести, инфекции, възпаления. Дезинфекционното действие на сребърните йони се дължи на силния им афинитет  към различни жизненоважни ензими на едноклетъчните организми.

Всички древни и съвременни цивилизации използват среброто като защита срещу опасни болести. На база тази хилядолетна мъдрост, Оргахим разработи и успешно реализира боя Леко със сребърни йони, която предпазва стените от образуването на микроорганизми. Действието на съдържащите се в нея сребърни йони и други биоциди е перманентно и след полагане на 2-3 слоя от тази боя повърхностите са трайно защитени.

ORGAHIM

Имайте предвид, че това се отнася до нови повърхности, които не са заразени. Замърсените  повърхности е необходимо предварително, неколкократно в продължение на минимум 30 минути да бъдат обработени с препарати за отстраняване на микроорганизмите. След това може да се пристъпи към нанасянето на антибактериалната боя. Само така се гарантира нейният ефект.

Боята със сребърни йони е подходяща за стени и тавани в стаи с интензивен трафик, санитарни помещения, помещения с интензивна влажност. Регистрирана е като биоциден продукт и е доказано безвредна при пребиваване на хора в помещения, обработени с нея. Има здравна оценка за приложимост в помещения с изисквания за висока повърхностна хигиена, издадена от министерството на здравеопазването. Освен тези нейни антибактериални свойства, боята има отлична покривност и фина структура, което я прави изключително подходяща както за специални помещения, така и за боядисване на всякакви помещение в домовете и обществените сгради.

Възможността с малко количество да се покрият големи площи (т.нар.ниска разходна норма) я прави предпочитан продукт за употреба и от майстори и строителни фирми. Боята е клас 2 на износоустойчивост, което позволява многократно почистване.

Оргахим

Оргахим е предприятие с над 100 годишна история. Продуктовата гама включва - бои, лакове, емайллакове, грундове, лепила, електроизолационни лакове, смоли, мазилки, сухи смеси, подови покрития термо- и хидроизолации. Около 30 процента от производството е насочено за задоволяване нуждите на потребителския пазар, останалите покриват промишления пазар. Дружеството е единствен производител в страната на анхидриди и най-голям производител на пластификатори и алкидни смоли.

Прочетете също: