pixel

Бизнесмен завел 15 дела за дупки по улиците в Пловдив

dupki

15 дела е завел срещу район “Северен” и Агенция “Пътна инфраструктура” пловдивският бизнесмен Радослав Стоянов. Той е собственик на няколко таксиметрови автомобила и води истинска война срещу институциите заради пътния участък между Пловдив и Рогош, който е осеян с огромни дупки, пише в. „Марица“.

Всеки път, когато някой от автомобилите му попадне в дупка, Стоянов пуска нова жалба в съда. До този момент няма нито едно загубено дело.

“Няма да се откажа, въпреки че процедурите са тромави, а институциите правят всичко възможно за да ме откажат. Само че аз плащам данъци, пътни такси, всичките ми автомобили са с винетки и затова очаквам колите ми да се движат по нормални пътища, а не по вулканични катери”, казва Стоянов.

Над 530 000 лева обезщетения заради катастрофи, причинени от улични дупки, е платила община Пловдив за последните 3 години. През миналата година срещу общината са заведени 63 иска, които са стрували на администрацията 164 000 лева.

Източник: dir.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: