pixel

БИТУМНИ ХИДРОИЗОЛАЦИОННИ МЕМБРАНИ С ПОСИПКА ОТ Марисан

марисан

Битумът като строителен материал е познат от хилядолетия, доказал е своите предимства и има достатъчно дълга история, което позволява натрупването на необходимото ноу-хау за неговото производство и използване. Технологичното развитие доведе до появата на различни по вид и състав материали на битумна основа, както и до значително подобряване на техните характеристики, като например повишена устойчивост на високи и ниски температури (от -35оС до +130оС), стареене, дълготрайност и устойчивост на напукване.

Битумните хидроизолации имат възможността да бъдат положени върху различни по вид строителни повърхности, в това число и такива с голям наклон и сложна геометрия. Други техни предимства са  отличната им адхезия към основата както и лесното им полагане.
БИТУМНИ ХИДРОИЗОЛАЦИОННИ МЕМБРАНИ С ПОСИПКА
Хидрозол® HBM-SVP,  ХИДРОИЗОЛАЦИОННА БИТУМНА МЕМБРАНА от полимер модифициран битумен състав с посипка и вложка от стъклен воал, се използва за еднослойна хидроизолация или като завършващ слой на многослойни хидроизолации в случаите на приложение на Хидрозол® HBM-SV. Хидроизолационната мембрана е покрита с посипка от цветни минерални шисти откъм лицевата страна и полиетиленово фолио от обратната страна.
Хидрозол® HBM-PEP,  ХИДРОИЗОЛАЦИОННА БИТУМНА МЕМБРАНА от полимер модифициран битумен състав с посипка и вложка от полиестер, е предназначена за еднослойна хидроизолация или като завършващ слой на многослойни хидроизолации в случаите на приложение на Хидрозол® HBM-PE или Хидрозол® HBM-SV. Хидроизолационната мембрана е покрита с посипка от цветни минерални шисти откъм лицевата страна и полиетиленово фолио от обратната страна.
Мембраните са навити на рула с дължина 10 m и широчина 1 m, с посипка в сив, зелен и червен цвят. Полагат се по газопламъчен метод.
Правилното изпълнение или ремонта на хидроизолация изискват отлична подготовка на основата, перфектно уплътняване на фугите и влагането на системи от продукти, а разнообразието от строителни конструкции, налага използването на различни по вид решения.
Марисан предлага и допълнителни взаимно допълващи се възможности с гама листови, течни и пастообразни продукти на битумна основа.

Марисан

Марисан е модерна българска компания, която се гордее с богат и дългогодишен опит в производството на различни видове материали за строителството. За времето на своята дейност и развитие компанията се е утвърдила не само като един от лидерите на пазара, но и като коректен и надежден производител, предлагащ на своите партньори и на всички професионалисти комплексни и интегрирани решения в редица области на строителството. Непрекъсната изследователска работа и развойна дейност, извършвана в лабораториите и, които са в тясно сътрудничество с някои от водещите в световен мащаб лаборатории за изследване и разработка на строителни материали, гарантира безкомпромисното качество на продуктите под всички нейни марки – най-известните от които са Терафлекс, Термофлекс, Хидрозол, Газолит, Циментол, Терапор и др.

Прочетете също: