pixel

Безжичен контрол на дома – ето как

Jung

Smart Panel 8 е безжично устройство, създадено от Jung, което позволява на потребителите да управляват домашните си системи. Smart Panel 8 работи в комбинация с интегрираната KNX система за интелигентен дом на Jung. Smart Panel 8 може да се монтира централно на стените и да се управлява дистанционно чрез таблет или смартфон с помощта на локални мрежи. По този начин Smart Panel 8 на Jung предоставя широки възможности за интерактивно управление на домашната KNX система.

Функции на Smart Panel 8:
– графичен интерфейс Smart Vision за управление на KNX устройства;
– цялостна и ценово ефективна визуализация на KNX;
– локално дистанционно управление с помощта на приложението Jung Smart Vision за смартфони или таблети;
– самостоятелно решение, което не изисква допълнителен сървър.

Дистанционно управление Smart Panel 8

Smart Panel 8 може да бъде свързан със смартфони чрез приложение, което позволява различни видове управление. Устройството изпраща съобщения с важна информация, като например отворен прозорец, и осигурява достъп за до 10 потребители. Таблетът позволява вертикална и хоризонтална ориентация и се предлага със светли и тъмни дисплеи. С помощта на Smart Panel 8 може да се контролират различни функции в дома, включително: осветление, щори, отопление, музика.

Главно меню – първото ниво на Smart Panel 8 е нивото на стаите. На него се показват до шест стаи в мрежа. Повече стаи могат да бъдат показани чрез вертикално превъртане, а при хоризонтално превъртане се показва първата или последната стая и има възможност за премахване на избора на определени стаи.

Преглед на стаята – прегледът на стаята показва функции като затъмняване на осветлението, включване на отоплението, спускане на щорите и много други. Първият панел показва самата стая заедно с нейното име и централните функции. Щракването върху даден елемент пренасочва към неговото подробно описание.

Елементи – прегледът на отделен елемент е най-подробното ниво в рамките на Smart Panel 8. Тук функциите са индивидуално представени и контролирани, което позволява на потребителите да проследяват състоянието на конкретна функция, да конфигурират графици и др. С помощта на Smart Panel 8 могат да се настроят максимум 300 общи елемента или помещения.

Jung

Сензори и функции:

Преглед на стаята – ясен дисплей в приложението Smart Vision, който показва стаите и елементите под формата на големи панели.

Навигации – навигационната лента осигурява бърз достъп до прегледа на стаята, настройките, фаворитите или последното регистрирано събитие.

Сензори – сензор за близост и сензор за яркост откриват дали потребителите стоят пред панела и съответно регулират яркостта на дисплея и околната светлина.

Бъдете информирани – важните събития се показват като изскачащи съобщения. Ако е необходимо, може да се издаде и звуков сигнал. Изскачащите съобщения се показват на панела или на смартфона.

Функции – функциите се съхраняват като елементи (икони), към които може да се направи директна препратка от тук.

Home Button (Начален бутон) – физическият бутон включва и изключва Smart Panel 8. Освен това с кратко натискане се отваря стартерът.

Снимки: Jung

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: