pixel

Безопасна работа с дърво и метал

Flex-Elektrowerkzeuge

Това, което има значение при рязането, е бързината, но и удобството на инструмента също е важно за потребителя. Новият 18-волтов акумулаторен трион тип RS 25 18.0-EC на Flex-Elektrowerkzeuge предлага атрактивна производителност с бърз ход на рязане и намалени вибрации.

Тази нова разработка е предназначена за безопасна работа с дърво и метал, включително стомана и алуминий. Тя постига значително по-бързи срезове в сравнение със сходни инструменти в своя клас.

Бързото рязане е резултат от дългия 25,4 мм ход и скорост на удара от 3000/мин. Скъсяване на тръби, рязане на ламарина, строителни материали или греди, премахване на клони – всичко това са подходящи области на приложение за този 18-волтов акумулаторен инструмент. Безчетковият мотор постига повече мощност с по-дълго време на работа в сравнение с други безжични инструменти. Съкращението EC в обозначението на модела означава Electronically Communicated и е техническият термин за безчетков двигател. Най-голямото предимство на безчетковия двигател е, че скоростта му може да се контролира с помощта на електроника. Това позволява машината да се регулира прецизно и да работи по-ефективно.

Flex-Elektrowerkzeuge

Друг плюс е по-доброто предаване на тока към двигателя и съответно по-високата ефективност, отколкото при четковите двигатели. Освен това експлоатационният живот е по-дълъг: не е необходимо да се сменят въглеродни четки. Освен това безчетковият двигател не предизвиква триене. Поради това се загрява по-малко и съответно е по-издръжлив. Безчетковият мотор използва по-добре енергията от батерията и можете да работите по-дълго с едно пълно зареждане. Що се отнася до комфорта, Flex е интегрирал противотежест в основата на инструмента за намаляване на вибрациите. Това позволява лесно управление на триона.

За безопасност дори в тъмни условия, двойната LED светлина осигурява добре осветена работна зона. В допълнение, гъвкавата опора на триона позволява перфектно регулиране на ъгъла на обработвания детайл. Новият RS 25 18.0-EC работи бързо дори с различни материали благодарение на смяната на режещия диск без нужда от инструменти и автоматичното му заключване. За рязане отдолу нагоре режещият диск може да бъде захванат под ъгъл от 180°.

Снимки: Flex-Elektrowerkzeuge

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: