pixel

Първата обществена сграда в Европа от 3D принтер

Peri 3D Construction

Понастоящем община Нордкирхен в Северен Рейн-Вестфалия строи първата обществена сграда в Европа с помощта на 3D печат. Новата сграда за клуба SC Capelle се реализира съвместно с Peri 3D Construction, пионер в областта на строителството с 3D принтери. Дизайнът на сградата е дело на иновативното архитектурно бюро Steinhoff Architekten, а материалът – на Heidelberg Materials, една от най-големите компании за строителни материали в света.

След завършването си двуетажната сграда ще предложи на SC Capelle използваема площ от около 330 квадратни метра.

Кметът Дитмар Бергман споделя: „От една страна, за община Нордкирхен, разбира се, е важно да засили доброволческата дейност и да осигури на клубове като SC Capelle модерна инфраструктура. От друга страна, този проект е и ясен сигнал, че малките населени места в селските региони също могат да бъдат двигател на иновациите и технологиите на бъдещето.

Peri 3D Construction

„С отпечатването на клубната сграда на спортния клуб Capelle в Нордкирхен се създава първата обществена сграда в Европа с помощта на 3D печат, а самата община се превръща в пионер. Тъй като сградата е обществена, научните изследвания и участието на обществеността могат да бъдат поставени на по-широка основа. Продължаваме с печатането, защото то създава конструкции от рециклируем бетон с ниско съдържание на CO2 като този в Нордкирхен“, казва Ина Шаренбах, министър на вътрешните работи, общинските въпроси, строителството и цифровизацията на провинция Северен Рейн-Вестфалия.

Снимки: Peri 3D Construction

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: