pixel

Баумит връчи Life Challenge Award

baumit

30 обекта от 13 Баумит държави бяха допуснати до крайното класиране на 12 юни във виенския музей на приложното изкуство. Международно експертно жури определи в пет категории победителите в Баумит Life Challenge Award. Испания доминира в две категории и спечели голямата награда.

Баумит за първи път връчи европейската „Фасада на годината“ на 12 юни 2014 година във виенския музей на приложните изкуства MAK.

15 архитекти определиха чрез финално заседание победителите в категориите „Еднофамилни къщи“, „Многофамилни жилищни сгради“, „Нежилищно строителство“, „Термично саниране“ и “ Историческо реновиране“.

Журито определи единодушно фасадата на многофамилната жилищна сграда „Vallecas 47“ на архитектите  от Untercio в Мадрид/Испания като победител в своята категория и победител в състезанието.

baumit

оаояьао

baumit

аоЯАО

baumit

ОЖЬАОЖ

baumit


Победителите в Баумит Life Challenge 66

„Life Challenge 66 e важно доказателство за това, че съществуват безкрайни творчески възможности, позволяващи с малка доза фантазия и занаятчийски умения да се създадат уникални и изразителни фасади на разумна цена.“ Това каза в уводната си реч с Роберт Шмид – управител на Баумит Бетайлигунген ГмбХ и инициатор на обявения в европейски мащаб конкурс.

„Ние също с удоволствие се присъединихме към тази инициатива, защото видяхме в нея огромен потенциал. Особено съм впечатлен от творчеството на испанските архитекти“ – допълни д-р Хуберт Матерсдорфер, управител на „Витерсдорфер и Пеггау“.

237 обекта от 21 държави – 30 финалисти

До края на февруари 2014 бяха подадени за участие в конкурса общо 237 обекта от 21 държави в категориите: „Еднофамилни къщи“, „Многофамилни жилищни сгради“, „Нежилищно строителство“, „Термично саниране“ и „Историческо реновиране“. Номинираните от страните-участнички за членове на журито архитекти определиха чрез точкова система и онлайн гласуване 30 обекта за финалисти на Life Challenge Award.

Защо Life Challenge „66“?

66 процента от фасадата предлага възможности за оформление с Баумит продукти. И точно при тези 66 процента се търси богатство на идеи. Структура, цвят и комбинации с други материали правят фасадата уникална.

Повече информация за продуктите и снимки на обектите, както и на спечелилите Life-Challenge 66 ще намерите тук.

ЕВРОПЕЙСКА ФАСАДА НА ГОДИНАТА 2014 – спечелилите обекти:

Категория „Еднофамилни къщи“:
Испания, Casa Galgo

Категория „Многофамилни жилищни сгради“:
Испания, Vallecas 47, Social housing in Madrid

Категория „Нежилищно строителство“
Румъния, Privo Hotel

Категория „Термично саниране“
Гърция, Patras studios

Категория „Историческо реновиране“
Словакия, Kulturpark, Kosicе

Източник: Баумит

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: