pixel

”Сарафово” с рибарско пристанище наесен

pristanishte

Рибарското пристанище в бургаския квартал „Сарафово“ ще е готово наесен, съобщиха от общината. До него обаче в момента се стига по черен път. След броени дни стартира строителството на нов път до съоръжението. Той ще бъде изграден със средства от общината.

Оттам добавиха, че ще е готов с пускането на рибарското пристанище.

Новата улица ще е дълга около 600 и широка 6 метра. Двустранно ще бъдат изградени тротоари, ще се издигнат стълбове за осветление. Предвидено е още укрепване на ската, по който се слиза до пристанището, а долу ще има голям брой паркоместа.

Така, с реализирането на двата свързани проекта, всеки ще може да отиде до Сарафово и да си купи прясна риба от първа ръка, без участието на прекупвачи.

Проектът за рибарското пристанище е първият одобрен по мярка 3.3 на Оперативна програма „Рибарство“. Средствата за него са 10 милиона лева. Марката по оперативната програма е насочена към изграждането на пристанища, кейови места и др.

По проект пристанището ще има капацитет от 104 места за плавателни съдове до 8 метра. На други 6 места ще могат да застават кораби до 20 метра.

Източник: dir.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: