Българинът сам си ремонтира дома

Близо 80% от българите сами си правят ремонта вкъщи. Това показва проучване на една от големите вериги от типа „Направи си сам”, което се провежда за пета поредна година.

Близо 38% от анкетираните през последната година са правили т.нар. „леки ремонти” – подмяна на пердета, килими и декоративни елементи, а още 30% планират такъв през следващата година.

По-сериозни, респективно по-скъпи, ремонти като подмяна или изграждане на система за отопление или климатизация, правят едва 6.1% от анкетираните.

Интересно е да се отбележи, че въпреки масовото използване на интернет онлайн мрежата не е популярно място за пазаруване на ремонтни артикули. Но пък често се ползва за съвет как дадена дейност да се извърши най-добре.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: