Азиатския пазар – новата „гореща точка”

азия

Азиатско тихоокеанският регион е една от новите „горещи точки” на световния пазар на недвижими имоти. Основната причина е, че икономическите проблеми на Европа насочиха големите предприемачи на Изток. Разглеждайки пазара през последните години, Азия остава най-предпочитаната точка за инвеститорите, сочи анализ на консултантската компания Jones Lang LaSalle. От януари 2013 г. досега там са вложени 90 млрд. USD.

Едно от предимствата е стабилната местна валута – нещо, с което Европа не може да се похвали. Освен това темпът на поскъпване на имотите е значително по-бавен от този във Великобритания, например. Не е изненада, че именно британските предприемачи обърнаха поглед към азиатския жилищен сегмент. Те заедно с холандците съставляват 11% от чуждестранните инвестиции в региона. 50% от сделките с чужденци се падат на американците.

Просперитетът на азиатският имотите пазар идва и от подкрепата, която оказват местните власти. Анализаторите са уверени, че в краткосрочен и средносрочен план участниците на пазара ще станат свидетели съществено поскъпване на недвижимите имоти.

Източник: fakti.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: