pixel

Рестарт на бизнеса в Международен панаир Пловдив

Международен панаир Пловдив отново отваря врати, а първата стъпка на големия бизнес рестарт ще бъде Международният технически панаир, най-мащабното икономическо събитие на България.

Международен панаир Пловдив възобновява своята изложбена и конгресна  дейност след кратко прекъсване заради въведените мерки срещу епидемията от Ковид-19. Това ще допринесе за рестарта  на бизнеса в над 150 бранша на икономиката.

На среща между министър-председателя Бойко Борисов и представители на Българското конгресно бюро, проведена  на 30 май 2020 г., беше обсъдено състоянието на сектора  и  начини  за  възстановяване на неговата работа. Малко по-късно министърът на здравеопазването Кирил  Ананиев  издаде заповед, с която разреши провеждането на конферентни събития и мероприятия на изложбената индустрия при спазване на въведените противоепидемични мерки.

С този акт на правителството  става възможно осъществяването на различни прояви  в залите на Конгресния център и в изложбените пространства на Международен панаир Пловдив.  Той отново отваря врати, за да реализира отложените  и предстоящите изложения от календара за 2020 г. и по този начин да допринесе за съживяване  на икономиката след кризата, предизвикана от  пандемията.

Ключово предимство  на най-големия панаирен комплекс в  Югоизточна Европа е наличието на 139 549 кв. м открити и покрити изложбени площи с модерна инфраструктура, отговаряща на световните стандарти. Можем да предложим  гъвкави решения за организацията на изложения и други събития по начин, който напълно съответства на изискванията на здравните власти и осигурява безопасност за участниците, коментира д-р Иван Соколов, главен директор на Международен панаир Пловдив.

Първата стъпка на големия бизнес рестарт  ще бъде Международният технически панаир от 14 до 19 септември. Следва Международната изложба за отбранителна техника  „Хемус“  от 30 септември до 3 октомври. В дните от 21 до 25 октомври ще се проведат изложенията „Природа, Лов, Риболов“, „Медикус, Денто, Галения“ – за медицина, стоматология и фармация, „ТексТейлър експо“ – за текстил и мода, Европейски форум за социално предприемачество, Италиански фестивал на красотата и прическата, „Булколекто“ – за колекционерите, киноложки изложби с финали за Световната купа. Международният панаир на тренировъчните фирми „ТФ фест“ отново ще гостува през ноември след онлайн изданието, което бе осъществено  за първи път през април.  Възобновяват се и конгресните събития – конференции, семинари, делови, обществени и спортни  форуми.

В  момент, когато много сектори се стремят да рестартират своята дейност, Международен панаир Пловдив е готов да предостави на фирмите оптимални условия за презентиране, за да се завърнат бързо на пазара, коментира д-р Иван Соколов.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: