pixel

Архитектурните профили – модерният начин да променим дома си

marisan

Достолепните фасади, красиво изваяните декорации и орнаменти, специфичните архитектурни форми и детайли, придаващи чувство за аристократизъм в екстериора – ако допреди години всички тези резултати бяха плод на големи вложения и трудно изпълнение, то днес нещата далеч не стоят така. Тенденциите в архитектурния дизайн при изпълнението на една фасада в наши дни, ни позволяват постигането на забележителни резултати с минимални разходи на средства, време и усилия.

Без значение дали става въпрос за пресъздаването или реставрирането на архитектурни шедьоври от различни епохи, заедно с техните особености или за работа по изцяло индивидуален проект при оформлението на дома, офиса или провинциалната вила, архитектурните профили и декорации от EPS на Марисан предоставят перфектен отговор на всички нужди и желания.

Богат избор от готови решения или работа по индивидуален проект

Широката гама от готови решения предоставя перфектна възможност за ефектно претворяване на всяка една фасада. Без значение дали целта е преобразяване на провинциалната вила във венециански стил или умелото вплитане на жилищните площи в традиционния за града архитектурен пейзаж, продуктовото портфолио на Марисан предоставя неограничени възможности.

marisan

Богатото портфолио в серията архитектурни профили и декорации на Марисан обхваща в себе си множество различни категории от готови предложения като например:

– Корнизни, рамкови, линейни, первазни и подпрозоречни профили – за умело акцентиране върху специфични участъци от фасадата;
– Профили с рустикални канали – перфектно решение за придаване на традиционно рустикално излъчване;
– Пиластри, колони и полуколони, както и капители и базиси за тях – модерен начин за имитация на традиционни за множество различни архитектурни стилове, ключови детайли;
– Фронтони, арки, сводове и ключови камъни – с тяхна помощ, вратите, прозорците и другите отвори в стените придобиват запомнящо се излъчване в типичен аристократичен стил;
– Ъглови камъни – перфектно решение за разчупване на традиционния облик на ъглите на сградата;
– Декоративни орнаменти и подпори – за акцентиране върху отделните нотки от архитектурния стил, в който се изпълнява фасадата;
– Балюстради, декоративни парапети и шапки – чувство за стабилност, умело съчетано с духа и специфичното излъчване на сградата;
– Декоративен сайдинг – за изпълнение на фасадата в особено популярната облицовка, имитираща дървено покритие.

„Ако можете да визуализирате идеята си, ние можем да я изработим.“
Иво Колев, мениджър

Освен обширното портфолио от готови решения, Марисан предоставя свободата за самостоятелно проектиране на цялостната визия на фасадата, съобразявайки се с изискванията на клиента към облика на всеки отделен детайл. По този начин се осигурява практически безгранични възможности за изработване на различни архитектурни профили и геометрични форми.

Предимствата на EPS материала

Ако допреди години красиво изваяните архитектурни детайли се произвеждаха от тежки материали като гипс, мрамор, гранит или други, то днес това става с помощта на свръх лекия експандиран полистирол (EPS). Благодарение на структурата на материала, на фасадата не се налага да издържа допълнителна тежест, влияеща негативно върху нейната стабилност и дълготрайна експлоатационна надеждност. Противно на ниското си тегло, архитектурните детайли от EPS се характеризират с особена здравина, устойчивост на стареене, температурни промени, влага и механични влияния от външната среда. Всичко това се дължи на специалното полимерно покритие, което се полага върху профилите. Образуваният твърд финишен слой, гарантира здравината на детайлите и тяхната красива визия напред във времето.

marisan

Лесен и експресен монтаж

Полагането на профилите става бързо и удобно, а процесът по преобразяване на фасадите и интериорите се превръща в лесна и приятна задача за всеки един. Благодарение на своята структура, архитектурните профили и детайли от EPS се полагат само и единствено с помощта на обикновено полиуретаново или лепило за EPS/XPS. В някои специфични случаи се налага и допълнителното закрепване на профилите с дюбели, за да се гарантира тяхната дългосрочна експлоатационна надеждност.

Многообразие от цветови възможности

marisan

Архитектурните профили и декорации могат да бъдат боядисвани с обикновени фасадни бои в богата палитра от цветове. Благодарение на тази възможност, детайлите от EPS могат да влязат в перфектно съчетание с цялостната идея на сградата.

Гамата архитектурни профили и декорации на Марисан предоставя на всеки желаещ, без значение дали става въпрос за опитен професионалист или за любител-ентусиаст, възможността да преобрази до неузнаваемост фасадата на своя дом или вила.

Допълнителна техническа и търговска информация, както и подробни инструкции за монтаж на архитектурните профили, можете да откриете на корпоративния сайт www.marisanbg.com или blog.marisanbg.com.

Марисан

Марисан е модерна българска компания, която се гордее с богат и дългогодишен опит в производството на различни видове материали за строителството. За времето на своята дейност и развитие компанията се е утвърдила не само като един от лидерите на пазара, но и като коректен и надежден производител, предлагащ на своите партньори и на всички професионалисти комплексни и интегрирани решения в редица области на строителството. Непрекъсната изследователска работа и развойна дейност, извършвана в лабораториите и, които са в тясно сътрудничество с някои от водещите в световен мащаб лаборатории за изследване и разработка на строителни материали, гарантира безкомпромисното качество на продуктите под всички нейни марки – най-известните от които са Терафлекс, Термофлекс, Хидрозол, Газолит, Циментол, Терапор и др.

Прочетете също: