pixel

“American first”: Китайските стоманени модули правят блок в Калифорния четири дни

Четири етажна жилищна сграда е построена в Бъркли, Калифорния, само за четири дни, използвайки стоманени модули, произведени в Китай.

Разработчикът твърди, че това е първото такова използване на китайски модули за строителство в САЩ, но каза, че подходът не спести толкова пари, колкото се очакваше. апартамент 2

Сградата с 22 единици ще бъде отдадена под наем, за да завърши студентите, посещаващи Калифорнийския университет в Бъркли, в сделка, според която компанията на разработчика Патрик Кенеди осигурява поддръжка и почистване.

Завършена в края на юли, сградата е притисната в тесен участък с размери само 5200 квадратни метра на 2711 Shattuck Avenue, в близост до центъра на града.

След пристигането им, апартаментите ще бъдат отворени за студенти навреме за есенния семестър.

Като цяло проектът отне четири месеца, започвайки с подготовката на площадката и полагане на основите.

Кенеди, чиято компания „Панорамни интереси“ е специализирана в разработването на романи и реклами, заяви пред местния сайт за новини Berkeleyside, че би предпочел да достави модулите от местни компании, но техните закъснения с поръчки бяха твърде големи.

„Това е първият стоманен модулен проект от Китай в Америка“, каза Кенеди пред Бърклилис, добавяйки, че новите тарифи върху внесената китайска стомана не са засегнали този проект.

Кенеди работи от известно време върху проекта, наречен Shattuck Studios. Той беше първоначално одобрен от града през 2010 г. като хотел, а след това отново одобрен през 2015 г. като студио апартаменти. По този начин Кенеди е отдавал апартаментите на университетските студенти.

Той каза, че модулите са били изпратени до Оукланд, след това са били карани на обекта, отбелязвайки, че американският крак на пътуването струва повече от пътуването от Хонг Конг.

Всеки модул е ​​студио с площ от 310 квадратни метра и разполага с баня, обзаведена с кухненски бокс, диван, който се превръща в двойно легло queen size (стандартен размер легло от 152,4 см до 203,2 см), телевизор с плосък екран и кафе машина.

Що се отнася до предполагаемите предимства на разходите за преработка, Кенеди заяви, че може би е спестил средствата за строителство по традиционен начин.

– „Петдесет до пет до седемдесет процента от строителните разходи все още са направени на сайта. В допълнение към обичайните сделки имаме оператори на кран, флагове, шофьори на камиони и специални инспектори“, каза той пред Бърклилис.

„Ние сме много доволни от качеството на строителството и крайният продукт – но научихме, че по-малките обекти създават много трудности – достъп, управление на движението, близост до съседи“.

„Бихме могли да спестим малко пари, за да изградим това по обичайния начин, но смятаме, че това е по-скоро проект за научноизследователска и развойна дейност – и в това си качество беше много полезно и образователно“.

Според него преустройството вероятно ще е по-добре за по-големи проекти.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: