Алпийска лифтова станция превърната в ресторант

kushta alpi

Архитектурната фирма Herzog&de Meuron трансформира една станция от кабинков лифт в швейцарската планина Шясенруг в дървен ресторант. Сградата отразява наследството на алпийската архитектура и е облицована с местна смърчова дървесина.

Ресторантът Шясенруг се намира в ски курорт в рамките на Швейцария регион Тогенбург на надморска височина от около 2260 м. Преди кабинковият лифт да бъде инсталиран през 1972 г., районът в планинската верига Шурфистен е бил голяма степен недостъпен. Съществуващият ресторант е бил част от проекта за жилищно настаняване, първоначално предвиден за строителните работници.

Новата структура има скатен покрив, поддържан от разклонени дървени колони и големи стъклени повърхности, които предлагат просторен изглед към Алпите. Вградени мебели от дърво добавят привкус на селски интериор, без да създават усещането за имитация, съобщава greentech.bg.

Ресторантът е сред най-малките проекти, проектирани от Herzog&de Meuron, след техните мащабни проекти като например Музея на изкуствата Pеrez в Маями и някои павилиони за Milan Expo.

kushta alpi

gadfgdfg

kushta alpi

gdfgdfhgdfhg

kushta alpi

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: