pixel

46 фирми в надпревара за санирането в Пловдив

sanirane

Десетки фирми, желаещи да изпълняват поръчки по държавното саниране, регистрира община Пловдив. 46 дружества са внесли оферти за енергийно обследване и надзор. Това съобщи за „Марица“ ресорният зам.-кмет инж. Димитър Кацарски.

Сред обитателите на старите жилищни блокове няма много желаещи за саниране, сочат данните на шестте района.

Общо в целия град до този момент с документи са готови сдружения на 41 сгради. Те са заявили финансов интерес, а част от тях са подписали тристранните договори с общината и областния управител, както изискват правилата. Остава да чакат общината да избере изпълнители и да възложи ремонтите чрез инженеринг – проектиране и строително-монтажни работи. Тази процедура все още е далече.

Иначе в Пловдив са регистрирани 109 сдружения, но те все още не са оформили докрай документите, а доста от тях нямат съгласието на всички съседи.

Най-активни са собствениците на апартаменти в панелни блокове в район „Южен“. В този район има 11 сдружения със заявления за ремонти от общо 24 регистрирани. „Западен“ бие рекорда по броя на сдружения – 30, но са готови за саниране 9 жилищни блока.

В „Северен“ документи напълно са подготвени за 7 панелки, в „Тракия – за 5, в „Източен“ – за 8. На опашка е район „Централен“, където има стопроцентова готовност за ремонт само в един блок от общо пет учредени сдружения.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: