pixel

40 технологични компании от цяла България в рамките на „ДиТех“ в Пловдив

plovdiv panair

Роботът за миене на прозорци привлича много посетители на Седмицата на дигиталните технологии в Международния технически панаир в Пловдив.

Игрище за виртуален футбол е един от впечатляващите експонати в Седмицата на дигиталните технологии „ДиТех“, част от 75-ия Международен технически панаир в Пловдив. Окупиран непрекъснато от посетители е щандът, който демонстрира роботи за миене на прозорци и за чистене. Изложител представя платформа за изграждане на  онлайн магазин само с три клика. Музейна презентация е разработена като дигитален пъзел за интерактивно запознаване с  предмети от миналото.

Подобни иновативни продукти показват 40 технологични компании от цяла България  на Digital Expo в рамките на „ДиТех“, заяви Любомир Атанасов, управител на „Интернет медия груп“, която осъществи най-мащабното събитие за сектора в България. Тук мениджърите могат да намерят софтуерни и облачни решения за управление на различни процеси, иновативни  изделия  и услуги за развитие на бизнеса.

Седмицата на дигиталните технологии е основен акцент на изложбата „Инфотех 2019“, най-авангардната в Международния технически панаир. Тя запознава  с постиженията на български и чуждестранни компании.

Първото в света и най-добро 5G-GES решение представя Националната информационна агенция на Република Корея. Фирма от Великобритания предлага модерни продукти за обучение. Изложител от Чехия демонстрира многофункционално решение за пакетиране, съхраняване и разпространяване на съдържание, подходящо за кабелни и телекомуникационни оператори.

plovdiv panair

Компания от Чехия демонстрира на „ДиТех“ многофункционално решение за разпространяване на съдържание, подходящо за телекомуникационни оператори.

Първата социална туристическа платформа, предназначена да свързва хора, които искат да пътуват заедно и да организират сами своите пътешествия,  е създадена от българска фирма, участваща в изложбата. В процес на патентоване е нейният аудиовизуален продукт, наречен „Технофилм 3 в 1“ и разказващ за триумфа на нашия  национален отбор по футбол на световното първенство през 1994 г. в САЩ. Той включва уики книжка, интернет презентация  в облак и технофилм с архивни кадри, виртуална добавена реалност, холограми и други ефекти.

Чудеса от утрешния ден се презентират и в Digital Show, където може да се видят новости от роботиката, нанотехнологиите, 3D креативността, компютърните анимации и симулации, киберспортовете, виртуалната и разширената  реалност, добавят организаторите. Според тях голям интерес има към  специалната кариерна зона IT Career Fair.

Десетки специалисти идват на безплатните конференции. Много заявки за участие има и за предстоящите форуми. На тях ще бъдат обсъждани стратегии  за бързо развитие на компаниите, дигитални решения за повече продажби, електронна търговия, логистика на бъдещето, маркетингови стратегии за хотели и ресторанти, реклама в социалните мрежи.

Международният технически панаир продължава до 28 септември и представя още четири изложби: „Ауто сити Пловдив“, „Енеко“, „Машиностроене“ и „Стройтех“.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: