pixel

Киров и Баумит съчетаха нови технологии в санирането

baumit-kirov

На 45 метра височина, само за няколко минути може да издигнете материали, инструменти и майстори за саниране на фасада на тринадесет етажен жилищен блок като този в Благоевград. Това е общината, която с най-бързи темпове участва в Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.

На 12.09.2015 на блок на ул. Братя Иванови 1 в Благоевград беше демонстрирана иновационна технология за саниране на високи жилищни сгради. Фирмите Киров АД и Баумит България ЕООД съчетаха ноу-хау, за да постигнат безкомпромисно, високотехнологично и скоростно изпълнение на саниране на високоетажен жилищен блок.

С подемните платформи, доставени от Киров,  бяха издигнати материалите на Баумит за саниране на фасадата на блока. Всичките осем на брой подемни платформи на Electroelsa бяха монтирани около фасадата на блока само за 4 дни. Те са отличен заместител на  традиционните фасадни скелета. Работните платформи позволяват оптимизиране и планиране на времето за работа и на разходите за фасадни инсталации, предоставяйки максимално кратко време за монтаж и демонтаж, голям капацитет на натоварване до 3500 кг, най-ниска цена на покрита площ, възможност за независимо захранване, скорост на повдигане и сваляне 10.6м/мин, адаптиране на платформата по неравностите на фасадата, възможност за дължина на платформата от 6 до 28 метра и височина до 150 метра. Освен всичко платформите имат CE сертификат и са напълно безопасни.

baumit-kirov

Технологията на полагане бе съгласувана със специалистите от Баумит. На обекта в Благоевград се изпълнява Баумит Топлоизолационна система Про, предлагаща професионален, икономичен и безкомпромисен вариант за изолиране на многоетажни многофамилни жилищни сгради. Баумит Система Про позволява покриване на всички строителни нормативи и изисквания.

Особено щастлив от новата технология е строителят – фирма ПСГ АД. Те със задоволство отбелязват, както високата производителност при полагането на топлоизолационната система, така и улеснения транспорт на материалите. Висококачествената платформа, за разлика от други досега използвани в строителството, позволява да се покрие цялата височина на сградата, да се осигури стабилност на работниците при работа и особено при полагането на крайното покритие – Баумит Силикатна мазилка, където се изисква да се работи без прекъсване по цялата фасада.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: