pixel

30 милионен заем за Пловдив

plovdiv

Министърът на финансите Петър Чобанов е одобрил 30-милионния заем за Пловдив, съобщи кметът Иван Тотев, предаде Радио Пловдив. С парите ще се финансира реконструкцията на 4 ключови булеварда в Пловдив, сред които Северен и Коматевско шосе.

Според предварителните договорки заемът се взима от Европейската банка за възстановяване и развитие със срок на погасяване 7 години, три от които са гратисен период.

Лихвата е 2,6 процента, върху нея се начислява юрибор (европейско олихвяване), който е 0,3 – 0,7 на сто.

Иван Тотев планира още тази есен да започне реконструкцията на Коматевско шосе, бул. “Руски” и “6 септември” в павираната є част от моста на Адата до Цариградско шосе. В проекта е включено също така изграждане на нов булевард “Северен” от моста на Адата до Брезовско шосе.

Източник: dir.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: