pixel

100 км велоалеи ще бъдат изградени в София

велоалея

Източник: 24chasa.bg

2 милиона лева ще инвестира Столичната община в ремонт на тротоари и пешеходни зони в София. До края на 2013 година ще бъдат възстановени 250 хиляди квадратни метра тротоари, информира БНР.

Продължава и изграждането на велоалеи – до 2016 година се предвижда те да достигнат 100 километра при сегашни 35 километра, заяви Любомир Христов, зам.-кмет по направление „Транспорт и транспортни комуникации“ на Столична община.

Вече са започнали няколко проекта. Реконструира се улица „Цар Иван Асен II“, като в момента „Софийска вода“ изгражда там канализация и водопровод. След това Столична община започва проект за цялостна реконструкция на улицата. Същото се случва на булевард „Христо Смирненски“.

Започва и строителството на поредното велотрасе. Тоще бъде между бул. „Гоце Делчев“ и Южния парк, центъра на София по протежението на бул. „България“ в зоните за пешеходно движение.

През тази година общината предвижда и доста по мащабна програма по отношение на тротоарите и бъдещата конструкция на „Цариградско шосе“ и някои по второстепенни улици.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: