1,2 млн. лева за събаряне на незаконни строежи в София

nezakonno-stroitelstvo

Столичната община редовно проверява правилно ли са поставени рекламните съоръжения.

Над 1,2 млн. лева ще плати Столичната община за премахване на незаконни рекламни съоръжения и строителни обекти през следващата година, показва предварително обявление на институцията.

За целта кметството ще избере две строителни фирми, които ще получат съответно 400 хил. и 800 хил. лева. Самите поръчки ще бъдат обявени в началото на април.

Справка в регистъра за обществените поръчки показва, че до момента общината е имала сключен тригодишен договор с три фирми за премахването на рекламните съоръжения и незаконните строежи – общинската „Столичен електротранспорт“, „Балканстрой“ и обединение „Софияинвест – Райстрой“. Платените суми по тези договори са около 2,4 млн. лева.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: