pixel

Жители на Варна се надигнаха срещу Веселин Марешки

Жители на Варна се надигнаха срещу Веселин Марешки заради негов строителен обект, с който е блокирал няколко пресечки.

Продължаването на строежа на известния блок 108 на бул. Владислав Варненчик във Варна е отново за сметка на неудобството за доста хора. Преди там дълго време стърчаха озъбените недовършени етажи на започнатия строеж. Сградата беше изоставена, което доведе до запустяване и рушене. Стана обиталище на клошари и наркомани. Скоро строителството на бе възобновено. Изпълнител е фирма „Варна фарма холдинг“ на фармацевтичния, а отскоро по принуда и футболен бос Веселин Марешки.

Всички са доволни от факта, че уродливите конструкции най-после са на път да се трансформират в някаква постройка. Хората обаче са гневни на строителите, заради опъването на ограждащи елементи посред улиците, с което са прекъснали достъпа до три четиринадесететажни жилищни блока. Обитателите им са подавали многократно жалби до общината, но ефекта е никакъв.

Според наредба на общината в центъра на Варна могат да се строят максимум до 6 етажа, което безспорно прави строежът на започнатите петнадесет етажа незаконен. В архива на Общинския съвет има жалба от ноември 2005 г., но заради факта, че Веселин Марешки беше кандидат за кмет на Варна обсъждането й не се е състояло. Настоящият кмет и настоящият Общински съвет не отговарят на запитванията към тях относно законността на строежа.

Жители от района пък се оплакват, че не могат да си влязат в домовете, заради непрестанното спиране на превозни средства между кооперациите и оградата на строежа. В еднопосочната улица често навлиза строителна техника, която също блокира достъпа.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: