pixel

Завършват бул. “Ал. Малинов” за 8 месеца

malinov

Още поне осем месеца живеещите в столичния квартал „Младост“ ще трябва да се съобразяват с натоварения трафик. Толкова ще отнемат ремонтните дейности на основния булевард, който свързва квартала с центъра на града.

„В момента, в който завърши работата по метрото, ще започне реализацията на бул. „Александър Малинов“, обеща главният архитект на София арх. Петър Диков. По думите му булевардът, който ще осигури нов подход към големия столичен район, ще бъде изграден в рамките на следващите 8 до 10 месеца.

„Заедно с метрото жк „Младост” ще има една пълноценна връзка, както на северозапад към бул. „Цариградско шосе”, така и на югоизток към Околовръстния път, което според мен ще доведе до много сериозно транспортно облекчаване на целия комплекс „Младост”, който е повече от 150 000 души”, допълни Диков, цитиран от „Монитор“.

Според него няма трудности пред реализирането на проекта.

Източник: dir.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: