pixel

Завърши изграждането на новата поливна система на градината „Кристал”

Завърши изграждането на новата поливна система на градината „Кристал”. Това съобщи кметът на Столична община Йорданка Фандъкова в социалната мрежа „Фейсбук”.

„В последните седмици 5 см от горния почвен слой на градината се подменя с 5 см нов хумус, като оформилият се във времето релеф с денивелация на терена се запазва”, обяснява столичният кмет.

До момента са поставени 40% от настилките, изгражда се ново осветление и предстои реставрация на чешмата, добавя Йорданка Фандъкова.

Градината пред Военния клуб е декларирана като групов паметник на градинското и парковото изкуство през 1988 г., затова всички намеси в нея се съгласуват с Министерство на културата и целят единствено възстановяването и поддържането ѝ, уточнява още тя.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: