pixel

Защо Siemens придобива софтуер за цифрови близнаци?

siemens

Siemens Smart Infrastructure подписа споразумение за придобиване на софтуер за цифрови сгради-близнаци от американската компания EcoDomus.

По този начин компанията разширява портфолиото си за цифрови, интелигентни сгради. Те включват базирания на облак софтуер Building Operations Twin и платформата за управление на сгради Desigo CC. Софтуерът EcoDomus създава, поддържа и визуализира базирани на BIM цифрови сгради-близнаци и също така предоставя данни за планиране и строителство при експлоатацията и поддръжката на сградите.

Така клиентите могат да създават цифрови изображения на своите сгради и системи и обща среда за данни, която интегрира различни системи: BIM, BMS, CMMS и IoT. Решението позволява управлявани от BIM работни потоци и управление на жизнения цикъл на базата на цифровия близнак, който е допълнен от 3D визуализация.

Разширена оферта за интелигентни сгради

„Начинът, по който управляваме сградите, се промени фундаментално благодарение на дигитализацията и цифровите близнаци“, казва Хенинг Сандфорт, главен изпълнителен директор за строителни продукти в Siemens Smart Infrastructure. „Софтуерът EcoDomus разширява съществуващото ни предложение за дигитализирани сгради. По този начин затвърждаваме водещата си позиция на този динамичен пазар и предлагаме на нашите клиенти всички предимства на BIM базирани строителни операции.“

siemens

Досега BIM данните се използваха основно във фазата на строителството на сгради. Днес обаче техните предимства могат да се използват и във фазата на експлоатация и поддръжка. Това е от решаващо значение, тъй като представлява 80% от общите разходи за жизнения цикъл на сградата.

Функциите за създаване и визуализация на данни на софтуера EcoDomus допълват портфолиото от софтуер за цифрови сгради на Siemens и носят на клиентите значителни ползи, включително по-добър поглед върху капацитета на тяхната сграда, идентифициране и разрешаване на проблеми в реално време и по-добро използване на пространството и енергията. По този начин клиентите могат да превърнат своите сгради в по-устойчиви, удобни и по-безопасни места за живеене и работа, като същевременно подобряват процесите и намаляват оперативните разходи. EcoDomus Inc. е частна американска компания. Очаква се сделката да приключи през следващите няколко месеца.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: