pixel

Започва строежът на зала ”Бургас Арена”

burgas

Строителството на спортната зала „Бургас Арена” започва с 5 000 000 лв. С тях е гарантирана първата фаза на строителството. Парите са отпуснати от правителството вчера от фонда за икономическо развитие на регионите.

Според кмета на Бургас Димитър Николов това ще позволи на общината да стартира веднага обществената поръчка за изпълнение на първи етап, в който ще се избере проект и фирма изпълнител, след което започва нулевият цикъл.

Той определи старта на проекта като безспорен успех за спорта в града, но не скри огорчението си от това ,че за проектите на Варна са били отпуснати 51 млн. лв., а за Бургас само 5 млн. лв.

Зам. кметът по строителството Костадин Марков припомни, че за цялостното завършване на залата са необходими 6 пъти повече средства.

Стартът на проекта увеличава шансовете на кандидатурата на Бургас за получаването домакинството на Европейското първенство в зала по лека атлетика през 2019 г.

„Бургас Арена“ ще бъде построена на мястото на военната дивизия в к-с „Изгрев“. Терените там бяха прехвърлени от военното министерство на община Бургас.

От администрацията отхвърлиха всички оферти за строителство на жилищен квартал и избраха вариант да бъде изградена многофункционална зала за 27 вида спорт.

Източик: dir.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: