Започва строежът на пътен възел в Бургас

строителство

Източник: dir.bg

До дни започва вторият етап на строежа на пътен възел Запад, съобщиха от общината. Проектът включва изграждане на детелина и мост.

Ще бъдат изградени подпорни стени на бъдещата детелина. Те ще са от сглобяеми стоманобетонови панели, които са вече изработени от фирмата – изпълнител.

Предстои изграждане на фундаментите /основите/, върху които ще бъдат положени масивните панели. Общата стойност на целия проект е около 20 млн. лв.

За втория етап от държавната власт бяха осигурени 3 млн. лв. За останалите етапи на обекта също се чака финансиране от държавата. Бъдещият надлез е с ключово значение за осъществяване на новия околовръстен път, чиято цел е да изведе тежкия транспортен трафик по обходен маршрут без да навлиза през центъра на морския град, да намали задръстванията, пътните инциденти, шума и отровни емисии във въздуха.

Проектът за Пътен възел Запад включва изграждане на детелина и мост. Предстои обозначаване на целия маршрут с пътни табели. Дотогава екипи на КАТ ще регулират ръчно натоварените кръстовища.

Призовават се жителите на „Меден рудник“ в петъчния следобед да ползват ул. „Индустриална“ за прибиране, тъй като при по-интензивен трафик може да бъде затворена за движение една от улиците в града.

Движението от София и Варна в момента се извършва основно по булевардите „Стефан Стамболов“ и „Димитър Димов“ през центъра на Бургас към Южното Черноморие, което създава огромни задръствания, колони от чакащи коли и изнервени пътници и шофьори.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: