pixel

Започва проверка на казуса „Бедечка

бедечка

Източник: cross.bg

Окръжната прокуратура в Стара Загора започва проверка на казуса „Бедечка“, съобщават от „Запазете Бедечка“.

Преди месец омбудсманът Константин Пенчев сезира за нередности в плана за застрояване на парка. Сред тях е и неправилно обнародване в Държавен вестник, което прави плана нищожен.

Месеци по-рано старозагорски архитекти и инженери алармираха, че не е спазена законовата процедура за заснемане на растителността при изработването на плана.

В хода на дебатите излязоха още смущаващи обстоятелства, като съмнения за конфликт на интереси, липси в документацията, явни фактически грешки.

Близо 400 декара зелена площ с много дървета и алеи продължават да бъдат заплашени от строителство, след като няколко фирми изкупиха реституирани в парка терени и финансираха изработването на план за застрояване. Това предизвика протести на природозащитни организации, митинги и бурни дебати.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: