pixel

Zaha Hadid Architects проектира първия в света стадион от дърво

Stadium 1
Архитектурното студио Zaha Hadid Architects е получило разрешение да проектира първия в света дървен футболен стадион в Глаучестър, Англия. Стадионът на футболния клуб Forest Green Rovers ще бъде с 5000 места. Одобрението за изграждането му идва 6 месеца след първоначалното отхвърляне на предложението от градския съвет на Глаучестър. През месец юни местните власти посочиха шума, трафика и въздействието върху околната среда като причини за отхвърляне на плана. Понастоящем проектът е изменен, като промените включват замяната на едно от двете тревни тренировъчни игрища с игрище с настилка от синтетичен торф, подходящо за всякакви сезони и с осигурен достъп до него на всички местни клубове, преразгледана стратегия за ландшафтен дизайн, осигурен надежден обществен транспорт за дните на провеждане на мачовете и споразумение относно нивата на шума.

Stadium 2

Състезаващият се във втора лига на Великобритания футболен клуб Forest Green Rovers е първият сертифициран от ООН въглеродно неутрален футболен клуб в света. Клубът използва електроенергия единствено от възобновяеми източници и сервира на състезатели, треньори и служители само веганска храна. Футболният клуб се ръководи от Дейл Винс – природозащитник и собственик на компанията за зелена енергия Ecotricity.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: