Японци строят завод на 30 декара край Пловдив

plovdiv

Японската компания „Язаки“, която държи 35% от световното производство на кабелни системи за автомобили, обмисля да строи завод край Пловдив. Новата мощност ще е в „Тракия икономическа зона“, ще произвежда хидравлика и ще бъде разположена на 30 дка, съобщава в. „Преса“.

„Язаки“ има вече две предприятия у нас – в Ямбол и в Сливен, които работят за „Рено“ и „Форд“. Компанията е инвестирала над 60 млн. лв.

Според шефа на браншовата камара по машиностроене Илия Келешов новото производство ще повиши технологичното ниво в тази продуктова ниша, както и качеството на изделията.

Вчера стана ясно, че заводът за електроника край пловдивското село Царацово на американската компания „Сензор-найт индастриъл“ ще заработи през юни тази година. Предприятието ще осигури работа за 1500 души.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: