pixel

Вратите на Геце се отварят и затварят с лекота

Geze

Консултантите на Геце предлагат на проектанти и инвеститори разнообразие от рационални решения, в зависимост от конкретното място на приложение и търсените функции на вратата или прозореца.

Първото впечатление за една сграда дава фоайето. Футуристично и модерно, изискано и елегантно или луксозно и ефектно – входните пространства са отговорни за първото впечатление, което се създава в посетителите още с влизането. Изисканите кръгли плъзгащи се врати Geze Slimdrive SCR осигуряват безпрепятствен достъп за хора в неравностойно положение. Освен това те могат да бъдат и в сертифициран вариант за евакуационни изходи.

Пожарозащитата е много важен аспект за безопасността и безпрепятствения достъп трябва да са на първо място, дори отвъд законовите изисквания. В тази връзка консултантите на Геце подпомагат проектирането на цялостна автоматична система за естествено димоотвеждане. Целта е тази система да бъде интегрирана в цялостното управление на сградата чрез централи, които координирано отварят всички приточни отвори и димни люкове. В допълнение, системата осигурява и енерго-спестяващ ефект – централите наблюдават и контролират функциите на системата и при ежедневна вентилация.

Geze

Огнеустойчивите врати в коридорите например трябва да се затварят автоматично в случай на пожар. В изисканите сгради това се гарантира чрез дискретни автомати за врати, чиято функция е скрита във вратата по елегантен начин. В зависимост от изискванията на потребителя, невидимите автомати от серията Geze Boxer, позволяват на крилото да остане и постоянно отворено. Вратата може да функционира ежедневно по „нормален” начин – в посока на отваряне или затваряне, а в случай на пожар – автоматът я затваря автоматично и предотвратява разпространението на огъня (и/или дима).

Консутантите на Геце работят съвместно с архитекти и инвеститори, за да постигнат и отвореност, светлина, простор в помещенията и сградите. В същото време при необходимост пространствата могат да се разделят според конретните нужди на ситуацията. На местата за срещи и конференции, пространствата трябва да бъдат разделяни бързо и лесно по естетичен и естествен начин.  В заведенията – ресторанти, кафенета и барове, променливите „пространствени ситуации” стават все по-актуални.

Ролята на консултантите на Геце е да подпомогнат проектанти и инвеститори в избора и изпълнението на най-подходящото решение, което да съответства едновременно на естетичните идеи и нормативните изисквания.

Геце

GEZE GmbH е една от водещите в света фирми, производители на системи за врати, прозорци и техника за безопасност. Като един от пазарните лидери в сферата на иновациите и дизайна, независимата компания, която е семейно ръководена от пет поколения, разработва, произвежда и продава модерна технология, която, чрез ориентацията си към бъдещето, оказва силно влияние въху строителната технология като цяло.

Прочетете също: