pixel

Влагат 120 млн. в строителство и ремонт на улици във Варна

remonti

120 млн. лева ще бъдат вложени в строителство и основен ремонт на пътна инфраструктура във Варна през следващите 4 години. Това става ясно от обявление, публикувано в сайта на Агенцията по обществените поръчки, предаде topnovini.bg.

Откритата процедура за сключване на рамково споразумение е с предмет „Строителство, основен ремонт, реконструкция, рехабилитация и текущ ремонт на пътна и улична мрежа, пътни съоръжения, паркове и елементи на техническата инфраструктура за нуждите на Община Варна“.

Средствата ще бъдат вложени в ремонти по пътни съоръжения като подлези, мостове, както и паркови елементи като алеи и тротоари.

Обхватът и условията, при които ще се изпълняват дейностите ще се определят при всяко конкретно възлагане. Приблизителните годишни количества на база изпълнявани дейности през изминалите 12 месеца включват рехабилитация на над 143 хил. кв. м. асфалтова настилка и над 12 хил. кв.м. за нови тротоари.

Предвижда се още изграждане на над 217 хил кв.м. нова улична мрежа и близо 30 хил. кв.м. паркови алеи. Офертите ще бъдат отворени на 8 януари 2016 г.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: