pixel

Ремонт на кръговото кръстовище при Руски паметник

руски паметник

Целта на ремонта е подобряване на състоянието на едно от ключовите кръстовища в града. На кръстовището е разположен Руски паметник, който е част от културно-историческото наследство, а околното пространство е сред паметниците на градинското и парковото изкуство в София.

Ремонтът не променя характера на кръстовището. Предвижда се цялостно обновяване на транспортната инфраструктура, в тази част и на пътната настилка. Тя може да бъде изпълнена с нова асфалтова или паважна настилка.

Представяме визуализация на кръстовището, на която се вижда как би изглеждало то, ако се изпълни с асфалтови пътни платна.

Имате възможност да изберете вида на настилката като гласувате на интернет страницата на  Столична община – рубрика Анкета.

През 2010г. Руски паметник беше реставриран по столична програма „Култура”. Околното пространство е възстановено и обновено през 2011г.

Източник: vestnikstroitel.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: