Вижте една от най-високите дървени сгради в света

Културният център и хотел Sara Kulturhus на White Arkitekter в Skellefteå, Северна Швеция е една от най-високите дървени сгради в света. На 30 000 квадратни метра се помещават художествената галерия Skellefteå, музеят Anna Nordlander, театърът Västerbotten, новата градска библиотека и хотел Wood с ресторант, спа и конферентен център.

White Arkitekter

Въглеродните емисии, причинени от сградата няма да бъдат просто компенсирани. След 50 години експлоатация, Sara Kulturhus става климатично положителна, тя е проектирана да издържи поне 100 години.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: