pixel

Вила в Хакуба близо до природа

vila

Тази вила в Хакуба е дело на Naka Architects и е проектирана така, че да даде на своите обитатели максимален досег с природата. Жителите на този дом могат да се наслаждават на откритата природа, докато седят под сянката на разширение с прозрачен покрив.

Големият прозрачен покрив на вилата се простира извън къщата, обхващайки немалка част от жизненото пространство отвън на къщата. Прозрачните покривни панели са направени от издръжлив поликарбонат и позволяват на дневната светлина да навлиза в дома свободно – не само под прозрачния покрив, но и в закритата част на дома. Панелите са достатъчно здрави, за да издържат на тежки зимни условия, но пречат на снега да се натрупва точно пред плъзгащите се врати на къщата.

vila

За разлика от други жилища в района, вилата е построена наравно със земята, създавайки гладък преход от закрито към открито. Големите плъзгащи се врати през лятото могат да бъдат отворени, за да се образува страхотно отворено пространство, което е двойно по-голямо от размера на закритата площ на къщата. Подът отоплява с геотермална система. Дървесната облицовка на дома позволява на семейството за се радва и на зимните дни в уют и комфорт.

vila

Източник: greentech.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: