pixel

Великите истории зад великите сгради – Атлантис Атмосфера

Обектът е класиран на първо място в конкурса „Фасада на годината 2020-2021“. Атлантис Атмосфера е комплекс с фокус върху здравословната жилищна среда, устойчивата архитектура и връзката с природата. Фасадите са решени в бяло – символ на морето и дърво – символизиращо уют и хармония у дома. Композиционното решение като цветове е противоположност на кокосов орех или салак с бяла обвивка и скулптурни вдлъбнатини от дървесна сърцевина.

baumit

Образуваните лоджии и така разположените витрини допринасят за уединението на дома и фокусират гледката към градината. Индивидуалните, изолирани от съседните апартаменти тераси са облицовани с HPL като устойчивостта на материала и дървесният фладер допълнително благоприятстват експлоатацията на пространството. Височините на етажите и високите витрини са предпоставка за по-дългото ослънчаване в дълбочина на итериорните пространства. Инсталациите на покрива и фасадите запазват изчистената обемно-пространствена визия, като допълнително подсигуряват тишината и комфорта, завършвайки концепцията за по-добри условия и начин на живот. Разгледайте обекта в сайта на Баумит.

Баумит България

Baumit предлага всичко за фасадата - топлоизолационни системи, мазилки, бои. Топлоизолационните системи “Баумит” са икономически изгодни, трайни във времето и намаляват разходите за отопление до 50%.

Прочетете също: