Вече има 110 сдружения за саниране в София

sanirane sofia

Над 2800 сгради в София имат възможност и право да се включат в програмата за саниране, като столицата е градът с най-много панелни сгради.Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова по време среща с граждани в НДК, която е част от разяснителната кампания за програмата за саниране на жилищни сгради, предаде БГНЕС.

Фандъкова обяви, че на територията на Столичната община вече са регистрирани 110 сдружения на собственици, като в процес на регистрация са още 30.

Към настоящия момент са подадени 18 заявления за финансиране от жилищните квартали „Слатина“, „Искър“, „Подуяне“, „Младост“, „Витоша“, а 9 от тях вече са одобрени.

„Целта е на всеки един от етапите да имаме консултация с експерти и да отговорим на повече въпроси“, подчерта столичният кмет.

На срещата присъства и регионалният министър Лиляна Павлова.

Тя съобщи, че е огромен бумът и на регистрирани сдружения на собствениците. Статистиката сочи, че те са 750, като 300 от тях са регистрирани за финансирането по ОП „Регионално развитие“. Останалите ще кандидатстват по националната програма за саниране.

За тях предстои да се сключат договори за финансиране, като вече 22 са сключените договори с Българската банка за развитие и поне още толкова са чакащите и предстои сключването им.

Строители.бг  

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: