pixel

Вдигат нов „Практикер“ за 5 млн. евро в Пловдив

practiker

Най-големият в страната хипермаркет „Практикер Ритейл“ ще се изгражда в Пловдив. Той ще се намира на ул. „Кукленско шосе“ 13, до бившата база на „Топливо“. Първата копка направиха днес председателят на съвета на директорите на „Видеолукс Холдинг“ Тодор Белчев, кметът на града инж. Иван Тотев и шефът на фирма „Микс Констръкшън“ ООД Камен Иванов, която ще строи мащабния обект. Той ще се разположи върху площ от 18 дка. Сградата е върху 10 000 кв. м. Предвиден е и безплатен паркинг за 213 автомобила.

„Инвестицията е за 5 милиона евро, осигуряват се 100 работни места. Хипермаркетът ще има изцяло нова визия и ще е по-голям от съществуващия в момента в Пловдив, който ще бъде закрит“, коментира Тодор Белчев. Той уточни, че новият „Практикер“ в Пловдив ще заработи в началото на септември. В него ще има над 40 000 артикула стоки. Голяма част от тях ще са български.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: