Ремонтът на ”Руски паметник” е качествен и в гаранция

ruski-pametnic

По-малко от 6 месеца след ремонта на Руски паметник отново има проблеми. От общината заявиха че ремонтът е извършен качествено и има 5-годишна гаранция. Уверeнията на Столичната община са в отговор на постъпилите сигнали от граждани, усъмнили се в извършените реконструкции там.

Част от сигналите са, че плочките на новоремонтирания площад “Руски паметник“ вече са започнали да се отронват. Според хората причината е, че наетите работници не ги лепят, а просто ги мушкат.

Елза Стайкова, строителен инженер, направи импровизирана инспекция на място пред bTV.

“Просто е трябвало да се фугират по-добре плочките. След две три години сигурно ще сме свидетели, че всичкото това нещо е паднало,“ коментира тя.

Кметът на София Йорданка Фандъкова, успокои, че всички строителни проекти за реконструкции в столицата са с гаранция от 5 години, в рамките на които фирмите изпълнители са задължени да отстраняват всички новопоявили се проблеми независимо от техния характер.

„Колегите ми от транспортна инфраструктура имат за задача да преглеждат периодично всички тези нови обекти в рамките на гаранционния срок, за да не пропуснат да възложат на фирмата за своя сметка да възстанови тези дефекти“, каза Фандъкова пред БНТ.

Проблем, според софиянци, има и с поддръжката на  първите „зелени релси“ на Руски паметник –  след всеки дъжд системата се наводнява , пространството около тях е осеяно с кал, тревата е кафява и осеяна с коловози от преминали автомобили.

В отговор столичният кмет заяви, че проектът е пилотен. В края на лятото експерти от Зелени системи ще излязат с решение дали условията в София са подходящи за продължаване на тази тенденция.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: