Възстановиха импозантен плувен басейн в Дюселдорф

basein

Импозантният плувен басейн е възстановен като са взети под внимание изискванията за  опазване на историческите паметници. В душовете е инсталирана модерна технология за бани от Conti.

Това, което днес е стандарт почти навсякъде, в началото на 19-ти век все още е било рядкост – собствена баня у дома. Поради нарастващото население и като мярка за подобряване на хигиената в градовете са били създадени т. нар. обществени бани, в които граждани и работници, мъже и жени са могли да се къпят, но по различно време.

basein

Докато първите сгради са били само прости функционални постройки, в разцвета на Ар Нуво (Art Nouveau) се развива представителен архитектурен стил, който става определящ за следващия период. Мюнстерските терми (наричана по-рано Мюнстербад) също са построени между 1900 и 1902 г. по плановете на архитекта Ричард Геншмер. Освен с централния плувен басейн, те  разполагат с вани и душове, както и с терапевтични и парни бани.

Светла и приятна атмосфера

Двуетажната сграда е навътре в улицата и стълбището води до просторно антре. Атмосферата се определя от главната зала с форма на базилика, в която се намира плувният басейн.

basein

Съблекалните са разпределени на две нива с галерия в съседните странични кораби на постройката. Оригиналните дървени кабини са допълнени със съвременни материали, но цветовете и детайлите са преработени в съответствие със запазването на историческите паметници. Елементите на страничните прозорци пропускат дневна светлина и осигуряват светла и приятна атмосфера. Стаите за масажи, уелнес и медицинско лечение са разположени в част от сградата, която минава успоредно на басейна. Открит басейн със солена вода допълва предлаганите услуги.

basein

Изискванията за защита на паметниците при интегрирането на съвременни технологии в басейна са взети предвид още по време на ремонта през 2003 г. Душ зоните са модернизирани през 2019 година.

Bädergesellschaft Düsseldorf е избрала душ елементи Congenial от Conti+. Те имат термостатично устройство за смесване и са боядисани в специално смесени цветове. Това създава приятна връзка между старото и модерното.

basein

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: