pixel

Варна с модерна пречиствателна станция догодина

prechistvatelna stantzia

С 41,5 милиона лева от програма „Околна среда“ ще бъде реконструирана и модернизирана пречиствателната станция във Варна. Началото на изпълнението на проекта бе поставено днес от кмета на града Иван Портних, предаде БТА.

Работата по станцията трябва да приключи до 30 юни 2015 година.

Това е вторият етап от модернизацията на съоръжението, посочи Портних.

С изпълнението му ще бъде изпълнени изискванията на европейската директива за отстраняване на биогенни елементи от отпадъчните води, които се изливат във Варненското езеро и морето.

Предвижда се пълно третично пречистване на отпадъчните водим чрез изграждане на съоръжение за отстраняване на фосфор. Ще бъдат реконструирани и модернизирани съоръженията по линията на водата, както и съоръженията по линията за третиране на утайките.

Предвиденото натоварване на станцията е 425 000 еквивалент жители до 2040 година, като заложеният принос за промишлеността е 12 процента.

В началото на юли заработи тласкателя на помпена станция „Акациите“, който беше първият етап от модернизация на съоръжението.

Източник: dir.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: