pixel

Доналд Тръмп ще строи златен небостъргач в Мумбай

donald trumb tower

Американският магнат Доналд Тръмп ще строи златен небостъргач в Мумбай. Дизайнът на новата 75-етажна Trump Tower Мумбай е вдъхновен от кристала и е проектиран от сингапурската фирма WOHA.

Наемателите на луксозния небостъргач ще разполагат с 3- и 4-стайни апартаменти, от които ще имат достъп до всички необходими им удобства, включително СПА и фитнес съоръжения и частните си самолети.

От много години желая името на Тръмп да краси силуета на Мумбай, коментира по повод новата си инвестиция милионерът. Според него с емблематичната си архитектура, златното покритие и красивия си интериор сградата ще се превърне в един от символите на индийския град.

Тръмп вече има небостъргачи в Ню Йорк, Чикаго, Ванкувър, Истанбул и Панама. В момента в Мумбай в процес на строителство са повече небостъргачи, отколкото във всеки друг град по света. В същото време в съседство до тях може да се видят крайно мизерни бедняшки квартали, отбелязва архитектурното издание dezeen.

Източник: dnevnik.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: